Prirodni dragulj amazonske prašume

Graviola je jedna od rijetkih biljaka koja sve više privlači pažnju znanstvenika cijelog svijeta.

Njeno potvrđeno blagotvorno djelovanje na imunološki sustav vjerojatno je tek početak otkrivanja njenog punog potencijala koji može biti iskorišten za dobrobit ljudskog organizma.

Zreli plodovi graviole bogat su izvor vitamina C, B1 i B2 te fosfora. Njena kora, list, korijen i sjeme obiluju alkaloidima i bioaktivnim spojevima acetogeninima.  Plodovi su također izvrstan izvor vlakana, antioksidansa, kalcija i kalija.

Graviola je  malo tropsko drvo, zimzelena biljka porijeklom iz Srednje i Južne Amerike. Raste u Meksiku, na Karibima, Kolumbiji, Peruu i Venezueli, podsaharskim zemljama Afrike te u jugoistočnoj Aziji, područjima visoke vlage u kojima su zime relativno tople.

Ne podnosi temperature ispod 5 stupnjeva jer dolazi do oštećenja lišća i sitnijih grana a plodovi gube na kvaliteti.

Kora, lišće, korijen i plodovi tog stabla već stoljećima su neizostavan dio arhive znanja mnogih naroda bogate prošlosti.

Graviola je duboko usađena u tradiconalnu medicinu južnoameričkih indijanaca koji je, uvjereni u njen širok spektar ljekovitog djelovanja, koriste kao sredstvo u borbi protiv niza bolesti.

Sve raširenija upotreba ove biljke, svjedočenja tisuće ljudi o njenim pozitivnim učincima na zdravlje i jedinstvena kombinacija aktivnih sastojaka Graviole usmjerila su interes medicinske i znanstvene zajednice prema njenim učincima na ljudski organizam.

Nakon potvrde da ima jedan od najsnažnijih učinaka na podizanje i oporavak ljudskog imunološkog sustava, najavljene su, ili su u pripremi brojne studije koje trebaju i službeno dokazati ostala
pozitivna djelovanja graviole na
razne elemente i mehanizme
našeg organizma.